Praf de ou : praf de galbenus
Praf de galbenus
Detalii:

Este pasteurizat şi uscat prin pulverizarea gălbenuşului de ou obţinut din ouă de găină proaspete separate de catre companii specializate;


 este folosit pentru a prepara maioneze, dresinguri şi sosuri, îngheţată, diferite prăjituri şi biscuiţi (aluaturi dospite şi nedeospite), paste, creme, etc.;


 nu conţine aditivi;


 pentru a obţine rezultate mai bune se amestecă praful de gălbenuş de ou cu alte ingrediente înainte de a adăuga apa;


 1 kg de praf de gălbenuş este echivalentul a cca. 125 gălbenuşuri;


 se elimina problemele legate de depozitarea, dezinfectarea şi utilizarea ouălor proaspete, precum şi riscul destul de ridicat de alterare al acestora;


 se elimina riscul termenului scurt de valabilitate al ouălor proaspete;


 se reduce timpul de productie datorită unei manopere foarte reduse de dozare şi prelucrare a prafului de galbenus, comparativ cu procesarea ouălor proaspete.